Welkom bij de podcast "Het kind van de wereld"

Veel kijk en luisterplezier!
Liefs Elbertje

Nieuwste aflevering!!!

En scroll naar beneden om meer 
over mij en J.U.F. te lezen.

Wie ben ik & Wat is mijn zoektocht
Mijn naam is Elbertje. Ik heb als mens, vrouw, veel rollen in dit leven. Naast partner heb ik een rol als moeder, zus, nicht, vriendin, leerkracht en activiteiten begeleider.

Ik heb een gezin waarin ik 2 kinderen heb mogen verwelkomen. Mijn oudste is een zoon, Bo en mijn jongste ofwel tweede is een dochter, Pleun. Samen met mijn man, Hans wonen we in Vught.

Mijn werkende rol heb ik eerst als activiteiten begeleider met verstandelijk beperkte mensen ingevuld. Ik heb een aantal fijne jaren gehad, waarin ik zelfs een paar jaar samen met mijn vader heb gewerkt. In dit werk voelde ik dat ik anderen begeleiden, ondersteunen en laten ontwikkelen als belangrijk vond. Vooral de drive om anderen te helpen ontwikkelen heeft ervoor gezorgd dat ik weer naar school ben gegaan. Ik ben de pabo gaan volgen. Na 3 jaar opleiding kon ik mijn rol als juf gaan vormen. Een rol die ik met hart en ziel heb vervuld.

In de tijd van mijn vaders ziekzijn en de tijd nadat hij is overleden. ben ik actief aan mezelf gaan werken. Op dat moment voelde ik van alles in mezelf rommelen en wankelen. Door de dood van mijn vader voelde ik me niet meer helemaal mezelf, ging twijfelen aan wat ik wel en niet wilde. In mijn persoonlijke ontwikkeling kwam ik er steeds meer achter dat de rol als juf en de vorm die deze rol inmiddels had niet meer bij mij als persoon paste.
Ik was en ben enorm betrokken bij zowel mijn eigen kinderen als de kinderen die ik in de klas had/heb. Kinderen zijn voor mij heel belangrijk.
Veel dingen die ik doe gaan over het welzijn van kinderen, hoe zij zich voelen. Ook het juffenschap werd voor mij een rol waarin ik kon werken aan het welzijn van de kinderen en niet meer per se de didaktiek.

Met mijn bedrijf Jouw Unieke Familie heb ik de stap gezet naar een nieuwe rol, de rol van ondernemer. In die rol kan ik mijn passie, visie en richting kwijt. Mijn doel is het begeleiden van volwassenen én kinderen in de thuissituatie op allerlei vlakken. Bijvoorbeeld op sociaal-, emotioneel-, praktisch- of zelfs het lerend vlak.

Met de podcast wil ik mijn zoektocht, als moeder met kinderen in de nieuwe aarde, oppakken. Met Het kind van de Wereld wil ik op ontdekking gaan naar vernieuwende visies, unieke ideeën en verruimende inzichten, om zo te komen tot een nog fijnere verhouding met mijn kinderen. Dit alles om te zorgen dat zij zich vrij kunnen ontwikkelen en klaar zijn om de nieuwe aarde te bewandelen en (be)leven.
Wie o Wie komen er voorbij in mijn podcasts...
De Verwonderkring

Annelies van Rijn

Deze lieve, sprankelende voedselbosjuf is creatief en weet natuur, beleving en educatie met elkaar te verbinden. Niet alleen kinderen, maar ook volwassenen kunnen zichzelf helemaal laten onderdompelen in haar lessen, wandelingen en cursussen over de natuur waarin we leven. In de podcast hoor je meer over haar visie over natuur, veiligheid en voorleven.

Power to the Youth

Marieke 

Deze Powerjuf helpt kinderen én vooral jongeren om te leven vanuit hun verlangen in verbinding met zichzelf en de wereld om hen heen. Ze heeft mooie tools ontwikkelt waarmee je als volwassenen samen met je kinderen kan leven vanuit verlangen, je droomleven kan leren manifesteren en je mindset samen laat groeien. In de podcast hoor je meer over verlangens, opvoeden, het leven en mens zijn. 
#Mysteryguest 3
If your headline exceeds more than 2 lines, feel free to drag the line in the center of these columns to adjust sizing

Wie vind jij passend in mijn podcast?

Verbinding
Als ik denk aan verbinden, dan begin ik altijd dicht bij huis. Mijn gezin én mijn moeder is de basis waar vanuit ik leef en me verbind met alles wat daarbuiten is.
Geen mens is hetzelfde, doet hetzelfde of ziet er hetzelfde uit. Als ik me verbind met mensen voel ik mezelf elke keer ook weer een beetje anders. Die ander brengt andere energie mee, dat met een ander stukje in mezelf resoneert. Door me met mensen te verbinden voel ik mezelf steeds meer en beter.
Iedereen is uniek en heeft zijn eigen super krachten. Vaak weten ze dat zelf niet. Ik wordt er blij van om in anderen die krachten te zien, te voelen en te volgen. Ik kan me makkelijk verbinden aan anderen, soms té makkelijk. Toch maakt dit mij uniek en is dat een kracht die ik heb.
Humor
Humor kan voor iedereen iets anders zijn. Het kan zijn dat je goed bent in moppen tappen. Misschien ben je iemand die juist alles heerlijk uitvergroot om zo de humor in situaties te vinden. Het kan ook zijn dat je er anderen mee voor de gek houdt, op een leuke manier (nooit beledigend).
Hoe maak jij je leven luchtiger en leuker? Gebruik je daar ook humor voor? Waar en bij wie gebruik je je humor? In de opvoeding, op je werk, bij vrienden en familie?
Humor ontspant, geeft rust en maakt ruimte voor nieuwe dingen. Het helpt het leven niet zo zwaar te zien. Mij helpt het en jou?
Spirualiteit
Het diepe weten, ons innerlijk kompas.
Niet de stem in je hoofd, maar een gevoel in je lichaam.
Als je denkt dat je het weet, weet je het niet.
Als je het voelt, dan weet je het.
Ben je op zoek naar richting?
Luister naar je lichaam, dat vertelt je alles.
Liefde
Liefde is iets ongrijpbaars. Toch is het ook iets wat iedereen begrijpt en een beeld bij heeft.
Welk beeld heb jij bij liefde? Waar voel je liefde in je lichaam? Voor wie voel je liefde en voelt het voor iedereen hetzelfde?
Liefde is wat de wereld draaiend houdt. Liefde is wat ons heeft gemaakt. Liefde is wat ons verbindt. Hoe gaaf zou het zijn als iedereen wat meer bezig zou zijn met liefde geven, delen en ontvangen. Wat zou er dan gebeuren in de wereld? Ben jij je bewust van de momenten dat je liefde voelt of juist niet?
Integriteit
Ik vind integriteit belangrijk. Het laat voor mij zien of je open staat voor een ander, de ander respecteert, jezelf respecteert en vanuit die eenheid naar jezelf en de mensen om je heen wil kijken.
Afgelopen jaren ben ik bezig geweest om mijn overtuigingen aan te kijken, te omarmen en te bedanken, zodat ik plaats kon maken voor nieuwe overtuigingen. Fijnere, zachtere en liefdevollere overtuigingen. Overtuigingen die meer bij me passen dan de oude varianten. Beetje bij beetje werd en word ik steeds meer die echte zelf. Die afgepelde ui, waarvan de kern zo mooi is.

Wat heeft J.U.F. je te bieden?

Jouw Unieke Familie

Gidsen

J.U.F. heeft allerlei gidsen ontwikkelt die je als volwassenen in het contact met kinderen kan ondersteunen. Denk aan je verbinden met kinderen, jaarfeesten, thuisonderwijs en meer rust en balans in huis. De gidsen kunnen gebruikt worden als inspiratiebron of al leidraad voor nieuwe gewoonten. 
De gidsen zijn te bestellen via de knop hieronder. Voor Testimonials scrol verder naar beneden. Podcast 
Het kind van de Wereld

De Podcast is een persoonlijke zoektocht als vrouw en moeder naar nieuwe inzichten rondom het opvoeden, begeleiden van mijn kinderen. 
In elke podcast interview ik mensen die vernieuwende visies en inzichten hebben over kinderen én opvoeden, ontwikkelen en/of leren. Intuïtie is de leidraad voor de gasten en daarmee ook voor de onderwerpen. Kinderen is de gemene deler in het geheel.Ondersteuning in huis

Als volwassenen kun je met je handen in het haar zitten. Je wil van alles voor elkaar krijgen, maar het enige dat er gebeurd is ruzie. Of je wil graag bepaalde overtuigingen bij jezelf opruimen/loslaten, zodat je deze niet door kan geven aan de kinderen. Maar het kan ook zijn dat je bepaalde rituelen eigen wil maken en niet weet hoe je dit aan kan pakken. Of het kan zijn dat je je kinderen zelf les geeft en vragen hebt over leerstof e.d. Alles is mogelijk! Voor alle vragen kom ik bij je thuis en gaan we samen met de kinderen aan de slag.
   © 2021 Jouw Unieke Familie I Voorwaarden I Privacy
Jouw Unieke Familie | Lopensehoeve 20 | KvK nr. 82769206
BTW: NL003728406B17 | 06-23787643 | elbertje@jouwuniekefamilie.nl